Koripallo harrastuksena

Etsitkö itsellesi tai perheenjäsenellesi uutta harrastusta? Koripallo on joukkuelaji, joka on ehkä Suomessa jäänyt hieman suositumpien joukkuelajien, kuten jääkiekon ja jalkapallon, varjoon. Koripallo on kuitenkin maailmalla erittäin suosittu laji, ja myös suomalaiset ovat menestyneet lajissa aikojen saatossa. Tässä artikkelissa kerromme koripallosta harrastuksena.

Missä koripalloa voi harrastaa?

Toisin kuin monet saattavat ajatella, koripallossa ei tarvita paljon varusteita. Alkuun riittää pelkkä pallo sekä tietysti urheiluun sopiva vaatetus. Koripallon perustekniikkaa, kuten pallon pompottelua ja heittoja voi harjoitella lähes missä tahansa, jopa ilman koria. Koripallokenttiä on ympäri Suomea urheilupuistoissa ja koulujen pihoilla, ja korin voi asentaa myös omalle pihalle. Koripallon voi ostaa muutamalla kymmenellä eurolla eivätkä korienkaan hinnat päätä huimaa.

Jos lajin harrastaminen kilpailumielessä kiinnostaa, kannattaa etsiä tietoa oman kotikaupungin koripalloseuroilta. Vaikka kotikunnassasi ei olisikaan koripalloon erikoistunutta urheiluseuraa, muiden urheiluseurojen lajivalikoimasta voi löytyä mahdollisuus koripallon harrastamiseen. Voit myös perustaa oman harrastusryhmän ja etsiä muita pelaajia esimerkiksi sosiaalisen median ryhmistä.

Kenelle harrastus sopii?

Koripallo sopii lähes kaikille ihmisille. Tärkeää on löytää omaa tasoa parhaiten vastaava harjoitteluympäristö. Kuten kaikessa liikunnassa, harrastuksen jatkuvuuden näkökulmasta on keskeistä, että harjoittelu tuntuu mielekkäältä ja motivoivalta. Yhteisöllisyys on eräs joukkueurheilulajien mahtavista puolista, ja lajin parissa lapset ja nuoret voivat luoda jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita muihin harrastajiin.

Korona-aikana monissa lajeissa kotijoukot ovat voineet seurata omien lastensa tai tuttujensa otteluita ja turnauksia verkon välityksellä helposti ja terveysturvallisesti esimerkiksi omalta kotisohvalta tai kesämökin laiturilta. Erityisesti mökkiolosuhteissa verkon toimiminen voi joskus olla haasteellista. Tällöin on tärkeää, että saat mahdollisimman nopeasti. Monien verkkopalveluita tarjoavien yritysten asiakaspalvelu, kuten dna asiakaspalvelu, tarjoaa asiakkailleen nopeaa palvelua puhelimitse tai chatin välityksellä.

27 Jul 2021